Search
K

Ağırlığı bilinmeyen et ve diğer ‘bütün’ ürünleri fiyatlandırma

Burada, ürünler ağırlık/hacme göre satılıyorsa "düzensiz" olarak atıfta bulunuyoruz çünkü bu ürünlerin hasat/dağıtım zamanına kadar kesin miktarı/ağırlığı bilinmiyor.
Örneğin et parçaları, peynir dilimleri, büyük sebzeler.
🧀
AGA platformunda bu satışların yönetilmesine ve düzenlenmesine yardımcı olacak bir dizi farklı araç bulunmaktadır.

Birinci Seçenek: Ortalama bir ağırlık / fiyat belirleyin ve geri ödeme yapın

Gerçek ağırlık ortalamadan saparsa, ürünün ortalama fiyatını alabilir ve daha sonra müşteriye geri ödeme yapabilir veya ekstra ücret talep edebilirsiniz.
Ürünlerin gerçek ağırlığını bildiğinizde (örneğin, müşteriler tarafından tahsilat için sipariş hazırlarken), "Toplu Sipariş Yönetimi" (Siparişler -> Toplu Sipariş Yönetimi) hesabına giriş yapın ve Ağırlık / Hacim sütununu tabloya ekleyin.
Ardından, belirli bir sipariş ve belirli bir ürün için her alıcı adına gösterilen ağırlığı değiştirebilirsiniz. Girilen miktara göre fiyat otomatik olarak yeniden hesaplanacaktır.
Fiyat farkını ve daha sonra borçlu olabilecekleri tutarı bildirmek için müşteriye sipariş onay e-postasını tekrar göndermeyi unutmayın.

İkinci Seçenek: Fiyat aralıklarını gösterin

Birinci Seçenek ile aynı mantık, ancak başlangıçta ortalama bir fiyat görüntülemek yerine, bir fiyat aralığını gösterir. Bu çözüm, alıcıya nihai fiyatın değiştirilme olasılığını açıkça belirtme avantajına sahiptir.
Farklı aralıklar oluşturmak için varyantlar da kullanılabilir.
Örnek 1 (tek ürün ve bir varyant):
Ürün = Tavuk (8 ila 12 kg arasında, ağırlığa göre fiyat, 10 ₺ / kg)
Örnek 2 (bir ürün için iki varyant):
Ürün = Tavuk ( 10₺ / kg)
Varyant 1 = Küçük tavuk (8 ila 12 kg arasında, gerçek ağırlığa göre fiyat)
Varyant 2 = Büyük tavuk (13 ila 20 kg arasında, gerçek ağırlığa göre fiyat) ...
🐔

Üçüncü Seçenek: Sabit fiyatlarla değişkenler oluşturun

Seçenek 2'nin biraz daha basit bir versiyonu, ağırlık aralıklarına göre ürünleriniz için varyantlar oluşturmak, ancak aralık dahilindeki tüm öğeler için sabit bir fiyat talep etmektir.
Örneğin, Balkabagi 1TL/ kg'a mal oluyorsa, varyantları aşağıdaki sabit fiyatlarla listeleyebilirsiniz:
  • Küçük (0,7 - 0,9 kg) 0,80 TL
  • Orta (0,9 - 1,1 kg) 1,00 TL
  • Büyük (1,1 - 1,3 kg) 1,20 TL
  • Çok Büyük (1,3 - 1,5 kg) 1,40 TL

Dördüncü Seçenek: Bilinen ağırlıklarda varyantlar oluşturun

Örneğin, bütün tavuklarınızın ağırlığını önceden biliyorsanız, her bir öğenin kesin fiyatını görüntülemek için varyant işlevini kullanabilirsiniz. Misal:

Siparişleri Düzenleme

Et üreticilerinin ürün mevcudiyeti hakkında önceden bilgi sahibi olmaları veya paketlemelerini buna göre hazırlamaları zor olabilir. (Bir tavuk veya kuzu bacağı kesilene kadar ağırlığı bilinmeyebilir.)
Gerekirse siparişler değiştirilebildiğinden (ürün ekleyerek, değiştirerek veya silerek) bu bir sorun değildir. Daha fazla bilgi için, bkz. Siparişler.

Müşterilere farkı geri ödeme veya ücretlendirme: Nasıl çalışır?

Bir müşteri siparişini teslim alma noktasında öderse, pazar yöneticisi ödeme yapmadan önce siparişi gerçek ağırlığa ve gerçekte teslim edilen ürünlere göre değiştirebilecektir. Dolayısıyla bu durumda müşteriye geri ödeme yapmaya veya yeniden faturalandırmaya gerek kalmayacaktır.
Bir sipariş teslimattan önce çevrimiçi olarak ödenirse, önceden alınan para ile kesin ürünlerin teslim edilmesi nedeniyle oluşan farklar için geri ödeme veya fatura vermeniz gerekir. Nasıl olduğunu görmek için buraya tıklayın.

Fiyatlandırma politikanız hakkında alıcıyı bilgilendirin

Müşterilerinize, dükkanınızda görüntülenen mesaj kutusundaki değişken ağırlıklı ürünler (et gibi) için fiyatlandırma politikalarınız hakkında bilgi verebilirsiniz.İşletme Ayarları -> Dükkan Tercihleri'nde bulunur.
Ödeme Yöntemleri'nin açıklama kutusuna bu fiyatlandırma politikalarını hatırlatmak da yararlı olabilir. Örneğin, şunları eklemek isteyebilirsiniz: "Et veya büyük sebzeler gibi bölünemez ürünler satın aldıysanız, nihai fiyatın ağırlığa bağlı olarak% 10 değişebileceğini unutmayın."
🔠