Search
K

Teslimat Yöntemleri

Dükkanınızı açmadan önce en az bir teslimat yöntemi oluşturmanız gerekir.

Teslimat Yöntemi Oluşturma
📦

  • Mavi yatay menüdeki İşletmeler'i tıklayın ve ardından Ayarlar'ı tıklayın. Teslimat Yöntemleri sayfası sol taraftaki menüde bulunur.
  • Yeni teslimat yöntemi oluştur'u tıklayın. Bunun gibi bir sayfaya yönlendirileceksiniz:
  • Sayfanın sağ tarafında Pazarlar altında, işletmenizin yanındaki kutuyu işaretleyin. Bu, oluşturmak üzere olduğunuz teslimat yönteminin söz konusu işletme için geçerli olacağını gösterir. İsterseniz, birden fazla işletme seçebilirsiniz.
  • Ad: Teslimat yöntemi için bir ad seçin. Bu ad, satın alma sürecinde ve sipariş onayı e-postalarında müşteriye gösterilecektir. Misal:
  • Açıklama: Teslimat noktasının tam adresi gibi ek ayrıntılar ekleyin. Bu ayrıntılar, adın yanındaki gri renkli alanda müşteriler tarafından görülebilir (yukarıdaki ekran görüntüsüne bakın).
  • Kategori: Bu yöntem bir teslim alma mı yoksa adrese teslimat mı?
  • Etiketler: Müşteriler arasında ayrım yapmak istiyorsanız, etiketleri buraya girin. Etiketler, bir alt müşteri grubuna ücretsiz gönderim sunmak veya yalnızca kayıtlı bir adrese yakın olanlara gönderim sunmak istiyorsanız yararlı olabilir. Daha fazlasını buradan okuyun.
  • Hesaplayıcı: Teslimat ücretlerinin bu gönderim yöntemine nasıl ekleneceğini seçin. Bu tutar bedelsiz de olabilir. Daha fazla ayrıntıyı aşağıda bulabilirsiniz.
  • Kategoriler: Bu gönderim yöntemiyle ilişkili taşıma koşulları (soğuk zincir, dondurulmuş vs.)
  • Bölgeler: Uygun bölgeyi seçin (bu, doğru vergi hesaplamalarını etkinleştirmek içindir).
Oluştur’u tıkladığınızda teslimat yöntemi oluşturulur ve ardından teslimat yöntemi ücretlerinin ayrıntılarını eklemek için yeni alanlarla karşılaşırsınız. Sunulan alanlar, seçtiğiniz teslimat ücreti hesaplayıcısına bağlı olacaktır.
Bir teslimat yöntemi için hesaplayıcı türünü değiştirirseniz, hesaplayıcı ayarlarını düzenlemeden önce kaydetmeniz gerekir.

Ücret Hesaplayıcıları

Ağırlık (kg başına)
🏋♂
- bu ücret, kg başına ürünlere uygulanır. Ücret, öğeler olarak listelenen ürünlere değil, yalnızca kg başına fiyatlandırılan ürünlere uygulanır (ör. "1 demet maydanoz" olarak listelenen bir ürün, müşterinin teslimat bedeli için toplam ücrete eklenmez)
Sabit Yüzde - Bu ücret, siparişte harcanan toplam tutarın yüzdesi olarak tahsil edilir.
Sabit Ücret (sipariş başına) - Bu ücret, siparişin boyutuna bakılmaksızın tüm siparişlere standart ücret olarak uygulanır.
Esnek Ücret - Bu ücret hesaplayıcısı, müşterileri büyük siparişler vermeye teşvik etmek istiyorsanız kullanışlıdır: siparişin belirlenen tutarına ulaşıldığında teslimat maliyeti azaltılabilir veya sıfırlanabilir.
  • "İlk Ürün Maliyeti": Siparişteki ilk ürün için tahsil edilen ücret.
  • "Ek Ürün Maliyeti": İlk üründen sonraki öğeler için alınan ücret.
  • "Maks. Ürün": Ücretin uygulanacağı maksimum ürün sayısı. Bu rakamın ötesinde satın alınan ürünler için ücret alınmaz.
Örneğin: 'İlk ürün maliyeti' için gönderim ücreti 2 ₺ ise, 'Ek Ürün Maliyeti' = 1 ₺ ve 'Maks. Ürün' = 3 ise;
5 ürün satın alan bir müşteriden 4 ₺ kargo ücreti alınır (ilk ürün için 2 ₺, ikinci ve üçüncü ürün için 1 ₺ ve dördüncü ve beşinci ürünler için 0 ₺).
Sabit Ücret (ürün başına) - Bu ücret, listelenen ürünlere uygulanan sabit bir ücrettir. (Ağırlık veya hacim olarak satılan ürünlere uygulanmaz. Bu nedenle, örneğin, pirinç kg olarak satın alan bir müşteriye herhangi bir ilişkili teslimat ücreti alınmaz).
Değişken Ücret - Bu, satın alınan öğe sayısı yerine toplam parasal satışla ücretlendirilen esnek bir nakliye ücreti yöntemidir:
  • ‘Minimum Tutar’: Normal gönderim bedeli ile indirimli gönderim bedeli arasındaki eşiğin parasal değeri.
  • 'Normal Tutar': 'Minimum Tutar' bölümünde belirtilen eşiğin altındaki siparişlere uygulanan teslimat ücreti.
  • ‘İndirim Tutarı’: 'Minimum Tutar' bölümünde belirtilen eşiğin üstündeki siparişlere uygulanan teslimat ücreti.
Bu örnekte 100 TL altındaki siparişler için teslimat ücreti 20 TL iken, bu tutarın üstündeki siparişler için teslimat ücreti alınmamaktadır.