Etiket ve etiket kuralları
Müşteriler etiketli kategorilere gruplandıktan sonra, alışveriş deneyimlerini a şağıdaki şekillerde özelleştirebileceksiniz:
- Belirli ürün varyantlarını görünür/görünmez yapma🧙♂
- Belirli teslimat yöntemlerini görünür/görünmez yapma
- Belirli ödeme yöntemlerini görünür/görünmez yapma
- Sipariş dönemlerini görünür/görünmez yapma
Çoğu zaman bu özellik, üyeler/üye olmayanlar veya toptan/perakende müşteriler gibi farklı gruplar için farklı dükkan ayarlarına sahip işletmeler tarafından gereklidir.
Etiket Kurallarına erişmek için İşletmeler -> Ayarlar -> Etiket Kuralları bölümüne gidin.

Varsayılan olarak, tüm ürünler etiketlenmiş olsun olmasın tüm müşteriler tarafından görülebilir.
+yeni bir varsayılan kural ekle'yi seçerek varsayılan görüntüleme kurallarını değiştirebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte, varsayılan olarak, 'toptan' olarak etiketlenmiş tüm Sipariş Dönemleri görünmez olacaktır.
Aşağıdaki örnekte, yalnızca 'toptan-müşteri' etiketiyle etiketlenmiş müşteriler, 'toptan' etiketli Sipariş Dönemlerini görüntüleyebilir (ve dolayısıyla alışveriş yapabilirler)

Varsayılan kuralları tanımladıktan sonra, belirli müşteri grupları için bu kurallara istisnalar oluşturabilirsiniz.
- İlk olarak istisnanın gerçekleşeceği müşteri grubunu tanımlayın. Yukarıdaki örnekte, istisna 'toptan-müşteri' etiketine sahip tüm müşterilere uygulanmıştır.
- Ardından, bu müşteri grubu için alışveriş deneyimlerini dört yoldan biriyle özelleştirmeyi seçebilirsiniz:

Varsayılan veya koşullu bir etiket kuralı oluşturduktan sonra, müşterilere olduğu gibi varyasyonlara, teslimat veya ödeme yöntemlerine veya sipariş dönemlerine de ilgili etiketleri eklemeyi unutmayın!
Şimdi her bir seçeneğe tek tek bakıyoruz:
Bu kural, belirli varyantları etiketli müşteriler için görünür/görünmez yapmanıza olanak tanır. Bu kuralın çalışması için müşteriyi ve stoklarınızdaki ürün varyantını (üreticinin ürün listesinde değil) aynı etiketle etiketlemiş olmanız gerekir.
Aşağıdaki örnekte 2 LT Zeytinyağı varyantı 'üye' olarak etiketlenmiştir. Bu nedenle, etiketlerini 'üye' olarak belirlediğiniz müşterileriniz için bu varyantı görünür olup olmadığını ayarlayabilirisiniz.
🍀

Bu kural, belirli teslimat yöntemlerini belirli müşteriler için özel olarak kullanılabilir veya kullanılamaz hale getirmenize olanak tanır. Bu kuralın çalışması için müşteriyi ve teslimat yöntemini aynı etiketle etiketlemiş olmanız gerekir. Bir teslimat yöntemini etiketlemek için teslimat yöntemini düzenlemeye gidin ve ilgili etiketi uygulayın.

Bu örnekte, 'üye' etiketli müşterilere 'Eve Teslimat' gönderim yöntemi atanmıştır. Daha sonra aşağıdakiler kurulabilir:
🚚
- varsayılan etiket kuralı: 'üye' etiketli teslimat yöntemleri görünmez
- koşullu etiket kuralı: 'üye' etiketli müşteriler için 'üye' etiketli teslimat yöntemi görünür
Böylece, sadece üyeler eve teslimat seçeneğini görebilir ve bu servisten faydalanabilir.
Bu kural, belirli ödeme yöntemlerini belirli müşteriler için özel olarak kullanılabilir veya kullanılamaz hale getirmenize olanak tanır.
Bu etiket kuralı, yalnızca üyelerinize veya devamlı müşterilerinize tahsilatta nakit ödeme yapma seçeneği sunmak (ancak üye olmayanlardan kart veya eft ile önceden ödeme almak) gibi işlevlerden faydalanmak istiyorsanız yararlı olabilir.
Bu koşullu etiket kuralının çalışması için öncelikle müşteriyi ve ödeme yöntemini aynı etiketle etiketlemiş olmanız gerekir. Bir ödeme yöntemine etiket uygulamak için İşletmeler -> Ayarlar -> Ödeme yöntemleri bölümüne gidin ve düzenle'yi seçin.

Bu örnekte, 'üye' etiketine sahip müşterilere 'Nakit' ödeme yöntemi atanmıştır. Daha sonra aşağıdakiler kurulabilir:
💰
- varsayılan etiket kuralı: 'üye' etiketli ödeme yöntemleri görünmez
- koşullu etiket kuralı: 'üye' etiketli müşteriler için 'üye' etiketli ödeme yöntemi görünür
Böylece, sadece üyeler alımları için tahsilatta nakit ödeme yapmayı seçebilirler.
Bu kural, belirli sipariş dönemlerini yalnızca belirli müşteriler için görünür hale getirmenizi sağlar.
Bu etiket kuralı, farklı işletme ücretleriyle aynı anda iki sipariş dönemi açmak istiyorsanız yararlı olabilir. Örneğin, toptan müşteriler için bir dükkanınızda toplu alım malları ve daha düşük fiyatlar sunarken, diğer dükkanınızda herkesçe görünür ve daha küçük miktarlarda daha yüksek fiyatla ürünlerinizi satışa sunabilirsiniz.
Bu kuralın çalışması için müşteriyi ve sipariş dönemini aynı etiketle etiketlemiş olmanız gerekir. Bir sipariş dönemini etiketlemek için, sipariş döneminin giden bölümündeki Etiketler sekmesine bakın (Sipariş Dönemi sayfa 3).

Yukarıdaki örnekte Sipariş Dönemi 'üye' etiketine sahip müşterilere atanmıştır. Daha sonra aşağıdakiler kurulabilir:
- varsayılan etiket kuralı: 'üye' etiketli sipariş dönemleri görünmez
- koşullu etiket kuralı: 'üye' etiketli müşteriler için 'üye' etiketli sipariş dönemi görünür
Böylece, sadece üyeler bu sipariş döneminden alışveriş yapabileceklerdir.
Bazen kullanıcılarımız, genellikle üye veya üye olmayan (veya toptan veya perakende) durumuna göre farklı müşteriler için farklı fiyatlar ücretlendirmek isterler. Şu anda, üyeler ve üye olmayanlar için farklı fiyatları otomatik olarak ücretlendirmenin bir yolu yoktur, ancak aynı şeyi elde etmek için bazı yollar vardır.
Bunu yapmak için müşteri etiketleme işlevini kullanabilirsiniz:
- Belirli varyantları yalnızca belirli müşteri grupları için görülebilir duruma getirin: örneğin, yalnızca toptan etiketi olan müşteriler için kg başına daha düşük bir ücret uygulayın.
- Yalnızca üyelerin (veya toptan müşterilerin) görüntüleyebileceği daha düşük ücretli bir dükkanı içeren birden fazla Sipariş Dönemini çalıştırın.
- Farklı müşterilerden farklı fiyatlar talep etmek için teslimat yöntemi ücretlerini kullanabilirsiniz. Yalnızca üyelerin indirimli 'üye ücretini' seçtiğinden emin olmak için bu gönderim yöntemine bir etiket eklemeniz gerekir (aksi takdirde herkes daha düşük maliyetli gönderim ücretini seçebilir).
- Bir ödeme yönteminin yalnızca 'üyeler için teslimatta nakit' olarak belirler ve diğer tüm ödeme yöntemlerine ek ücret eklersiniz. Bunu gibi örnekler ile ödeme yöntemi üzerinden farklı ücretler sunabilirsiniz.
Etiket kullanımının ötesinde, bazı işletmeler iki Pazar kurmayı tercih ederler: biri toptan müşteriler/üyeler için (bkz. Özel Dükkan) diğeri herkese açık.
Stok özelliğini kullanarak iki dükkanınızda da aynı ürünleri sunabilir, ancak her biri için fiyatlandırmayı bağımsız olarak ayarlayabilirsiniz.
Detaylar ile tek tek uğraşmak yerine bu yöntemle daha kolay bir şekilde ilerleyebilirsiniz.
Last modified 3yr ago