Search
⌃K

İşletme Ücretleri

İşletme ücretleri, birlikte çalışan üreticiler ve pazarlar için faydalıdır: yönetim, paketleme, nakliye, satış ve bağış toplama ile ilişkili maliyetlerin farklı taraflara tahsis edilmesini sağlar.
Örneğin bir pazar, yönetim maliyetlerini karşılamak için sattıkları tüm ürünlere %10'luk bir işletme ücreti eklemeyi seçebilir. (dağıtımdan önce ürünlerin depolanması, satışları yöneten ve koordine eden kişilerin maaşları ...)
Kendi ürünlerini doğrudan satan üreticiler için, bu maliyetler zaten ürünün fiyatında mevcuttur, bu nedenle İşletme Ücretlerin uygulanması gerekli görünmeyebilir.
AGA müşterilerinin birçok avantajından biri fiyat şeffaflığıdır. Alışveriş yapanlar, bir ürünün yönetim, paketleme vb. için eklenen ücreti görebilir. Bu bilgiler, dükkan satışındaki bir ürünün fiyatının yanındaki pasta grafiğine tıklayarak görüntülenir:

İşletme Ücreti Belirleme
🤹♂

  • Mavi yatay menüdeki İşletmeler'i tıklayarak İşletme Ücreti sayfasına gidin ve ardından Ayarlar'ı tıklayın. İşletme Ücreti sayfası sol taraftaki menüde bulunur.
  • Şimdi oluştur'u tıklayın (veya zaten bir tane ayarladıysanız ve düzenlemek istiyorsanız İşletme Ücretlerini Yönetin seçeneğini tıklayın.) Bunun gibi bir sayfaya yönlendirileceksiniz:
İşletme: İlk sütunda, ücretin uygulanacağı işletmeyi seçin.
Ücret Türü: Bu ücretin uygulandığı hizmeti seçin. Seçenekler: Paketleme Ücreti, Teslimat Ücreti, Yönetim Ücreti, Satış Ücreti veya Finans Ücretidir.
Ad: Bu ücret için bir ad seçin.
Vergi Kategorisi: Uygun vergi oranını seçin. Çoğu durumda işletme KDV oranı ücreti üründen devralınır. İşletme ücreti ürüne eklenen bir hizmetle ilişkiliyse, ücret KDV'ye tabi olabilir ancak ürünün kendisi geçerli olmayabilir. Bu durumda, İşletme Ücretlerine uygulanacak KDV'nin 'Sıfır KDV', 'Tam KDV' ve 'Düşük KDV' arasından seçim yapın.
Hesaplayıcı: Ücret çeşitli şekillerde hesaplanabilir. En uygun hesaplayıcıyı seçin.
İşletme ücretini oluşturmak için önce Güncelle'yi tıklayın.
Oranları veya değerleri yalnızca İşletme Ücreti oluşturulduktan sonra 'hesaplayıcı değerleri' sütununda belirtebilirsiniz.
Örn: Eve teslimat ücreti sipariş başına 15 TL

Ücret Hesaplayıcıları

Sabit Yüzde - Bu ücret, siparişte tahsil edilen toplam tutarın yüzdesi olarak tahsil edilir.
Ağırlık (kg başına)
🏋♂
- bu ücret, kg başına ürünlere uygulanır. Ücret, adet birimi olarak listelenen ürünlere değil, yalnızca kg başına fiyatlandırılan ürünlere uygulanacaktır (ör. "1 demet maydanoz" olarak listelenen bir üründe bu seçenekle ilişkili bir işletme ücreti yoktur.)
Sabit Ücret (sipariş başına) - Bu ücret, siparişin boyutuna bakılmaksızın tüm siparişlere standart oran olarak uygulanır.
Esnek Ücret - Bu ücret hesaplayıcı, müşterileri büyük siparişler vermeye teşvik etmek istiyorsanız özellikle yararlıdır: İşletme ücreti, eşik tutara ulaşıldığında azaltılabilir veya sıfırlanabilir.
  • ‘İlk Ürün Maliyeti’: Siparişteki ilk ürün için tahsil edilen ücret.
  • ‘Ek Ürün Maliyeti’: İlk üründen sonra eklenen ürünler için alınan ücret.
  • ‘Maks. Ürün’ Ücretin uygulanacağı maksimum ürün sayısı. Belirtilen sayıdan fazla satın alınan ürünler için ücret alınmaz.
Örneğin: 'İlk Ürün Maliyeti' 2 TL olarak ayarlanmışsa, 'Ek Ürün Maliyeti' 1 TL ve 'Maks Ürün' 3 ise, 5 ürün satın alan bir müşteri işletme ücretlerinde 4 TL tahsil edilecektir. (3. Üründen sonraki alımlar için ücret uygulanmıyor)
Sabit Ücret (ürün başına): Bu ücret, adet birim olarak listelenen ürünlere uygulanan sabit bir ücrettir. (Ağırlık veya hacim olarak satılan ürünlere uygulanmaz. Dolayısıyla, örneğin pirinç kg olarak satın alan bir müşteriye herhangi bir ilişkili işletme ücreti alınmaz.)
Değişken Ücret - Bu, satın alınan öğe sayısı yerine toplam parasal satışla ücretlendirilen esnek bir nakliye ücreti yöntemidir
  • ‘Minimum Tutar’: Normal işletme ücreti bedeli ile indirimli işletme ücreti bedeli arasındaki eşiğin parasal değeri.
  • 'Normal Ücret': 'Minimum Tutar' bölümünde belirtilen eşiğin altındaki siparişlere uygulanan işletme ücreti.
  • ‘İndirimli Ücret’: 'Minimum Tutar' bölümünde belirtilen eşiğin üstündeki siparişlere uygulanan işletme ücreti.
Yukarıdaki örnekte 100 TL altındaki siparişler için ücret 15 TL iken bu tutar üzerindeki siparişler için ücret uygulanmamaktadır.
İşletme Ücretinizi oluşturdunuz ama bir sipariş dönemine eklenmedikçe dükkanınızda geçerli olmayacağını unutmayın. Daha fazla ayrıntı için üreticilerin veya pazarların sipariş dönemi sayfalarına bakın.